S@M (Safety @ Mourik) award 2018

22 februari 2019

Dit jaar hebben twee collega’s van Mourik in België de S@M Award voor de Sisser van het jaar 2018 gewonnen. Lorenzo en Marc waren aan het werk op een renovatieproject voor winkelpanden in Gent.

S@M staat voor Safety@Mourik. Een Sisser is een melding van een onveilige situatie die voortkomt uit een Laatste Minuut Risico Analyse voor aanvang van werkzaamheden. Met de melding wordt de situatie aangepakt, verbeterd en gerapporteerd om mee te helpen herhaling te voorkomen.

Toen Lorenzo en Marc ’s morgens op het project aankwamen, bleek een andere aannemer de cementen deklaag van een vloer verwijderd te hebben. Daarbij waren zelfs een paar gaten door de vloer heen ontstaan. Tijdens de Last Minute Risico Analyse zagen Lorenzo en Marc dat de vloer was verzwakt en dat er licht vanuit de kelder door de gaten in de vloer heen kwam. Aangezien ze met een kleine heftruck over de vloer moesten gaan rijden voor hun werk, werd het hun al snel duidelijk dat dit een groot gevaar zou kunnen worden. Zeker voor de mensen die in de kelder onder deze vloer aan het werk waren. Zij hebben de zaak met hun leidinggevenden besproken, bekeken en opgelost. Door stevige rijplaten over de vloer te leggen was deze weer voldoende versterkt om hun werk veilig uit te kunnen voeren.

Dit zijn voorbeelden die bewijzen dat we met elkaar zaken veiliger kunnen krijgen, door voor aanvang van je werk te kijken of alles in orde is en maatregelen te nemen tegen onveilige situaties.

Deze content is alleen beschikbaar nadat u cookies heeft geaccepteerd.

 

Bij Mourik zeggen wij: Zie het, zeg het en los het samen op!

Lees meer over veiligheid bij Mourik.