Mourik benoemt Annechien Broekmeijer tot commissaris

9 juli 2020

De aandeelhouders van technisch dienstverlener Mourik hebben bedrijfscoachAnnechien Broekmeijer per 1 juli benoemd tot commissaris. Zij volgt daarmee Pierre Boels op, van het gelijknamige verhuurbedrijf.

‘We zijn Pierre Boels heel erkentelijk voor de bijna 9 jaar dat hij ons bedrijf heeft gesteund. Het is een rasechte ondernemer die met veel wijsheid zijn verantwoordelijkheid voor Mourik heeft genomen’, aldus Kees Jan Mourik, bestuursvoorzitter van Mourik.

Het bedrijf heeft bewust gekozen voor een nieuwe commissaris met veel aandacht voor organisatiecultuur, de menskant en diversiteit.

Kees Jan Mourik: ‘We zijn als familiebedrijf flink gegroeid. De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt om een nieuwe structuur in ons bedrijf aan te brengen om voorbereid te zijn op verdere groei. De cultuur in ons familiebedrijf is onze grootste kernwaarde. Die moet behouden blijven. Met Annechien Broekmeijer halen we een gedreven bedrijfsdeskundige en ervaren toezichthouder in huis die ons daar uitstekend bij kan helpen.’

De Raad van Commissarissen bestaat naast Annechien Broekmeijer uit Arend Vos (voorzitter) en Cor Kloet.

Mourik, wereldspeler en familiebedrijf in één

Mourik behoort tot de grotere zelfstandige familiebedrijven van Nederland. Een B2B-dienstverlener op het gebied van infrastructuurindustriële dienstenutiliteitsbouw en catalyst handling.

Bijna 100 jaar na haar oprichting is Mourik een bedrijf met een omzet van 476 miljoen euro en wereldwijd 2.200 medewerkers. Mourik biedt klanten in de publieke en private sector een multidisciplinair pakket als totaaloplossing.

Mourik staat voor een gezond rendement, continuïteit, veilig werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Innovatiekracht, ondernemerszin, en hardwerkende, competente en betrokken medewerkers maken Mourik tot een toekomstgericht bedrijf.

Het bedrijf, met hoofdkantoor in Groot-Ammers, wordt geleid door CEO Kees Jan Mourik.

Mensen maken Mourik!

Meer informatie over Mourik

Jaarbeeld 2019