Mourik Veiligheidsdag 2019: in gesprek over veiligheid

9 september 2019

Afgelopen woensdag vond voor de vierde keer de Mourik Veiligheidsdag plaats. Traditiegetrouw gaan directies en leidinggevenden op alle Mourik-locaties wereldwijd met collega’s in gesprek over veiligheid en het belang daarvan voor iedereen. De veiligheidsdag werd afgetrapt met een indrukwekkende video waarin enkele collega’s vertellen over heftige incidenten waarmee zij te maken hebben gehad en wat zij daarvan geleerd hebben. Deze leerervaringen hebben we gekoppeld aan het thema van deze veiligheidsdag, namelijk onze tien essentiële veiligheidsregels.

Na het bekijken van de video ontstonden vanzelf interessante gesprekken over hoe we dergelijke incidenten in de toekomst kunnen voorkomen en hoe we zo veilig mogelijk kunnen werken. De resultaten van deze gesprekken worden intern teruggekoppeld aan de medewerkers, zodat iedereen ook daarvan kan leren.

De veiligheidsdag heeft wederom gezorgd voor extra bewustwording van het belang van veiligheid en verstevigt ons credo: ik doe het veilig of ik doe het niet!


Kees Jan Mourik, voorzitter van de Raad van Bestuur (rechts voor op de foto), was aanwezig bij de Nederrijnbrug om mee te praten over veiligheid.