Profiel

Plastic afval is een snel groeiend probleem in onze moderne maatschappij. Hoewel er goede technieken en initiatieven zijn voor het hergebruik en recyclen van plastic afval blijft er nog altijd een grote stroom plastic afval die uiteindelijk in vuilverbrandingsovens belandt. In landen buiten Nederland komt er tevens een grote stroom plastic afval op stortplaatsen terecht. Deze plastics worden “end-of-life” plastic genoemd.

Tweede leven

In deze stroom “end-of-life” plastic zitten nog grote hoeveelheden plastics die verwerkt kunnen worden tot hoogwaardige brandstoffen. Denk hierbij aan plastic tasjes, folies, plastic landbouwafval en samengestelde plastics zoals laminaten. Op die manier krijgen deze afvalstromen een tweede leven en worden  waardevolle traditionele fossiele brandstoffen bespaard.

Plastic-to-oil

Om de omzetting van deze afval stroom naar olie op een veilige en betrouwbare manier te doen is het BlueAlp Technology™ plastic-to-oil proces ontwikkeld. De verkoop en realisatie van plastic-to-oil plants in Europa op basis van BlueAlp™ Technology wordt gedaan door BlueAlp.

Contactgegevens

BlueAlp B.V.

+31-182 56 53 95
Alle contactgegevens

Downloads